.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése
Hurrikánok pusztították el a termést

A Nespresso reprezentatív kutatása szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését. A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban. 

bővebben >
 


Magyarország kenyerei és tortái 2020.

Augusztus 20-a Magyarország születésnapja, egyben az aratás és az új kenyér ünnepe is. Ebből az alkalomból több mint egy évtizede a Magyar Pékszövetség és a  Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete megrendezi a Magyarország Kenyere,  a Magyarország Tortája, illetve Cukormentes Tortája versenyt. A győzte alkotásokat hagyományosan a Duna-parton felállított Ízek utcájában lehet megkóstolni. Idén az állami ünnepség és a rendezvények a járványhelyzet miatt elmaradnak, ezért a kenyereket és a tortákat augusztus 19-től a kijelölt pékségekben és cukrászdákban árulják.

bővebben >
 


Ismét kinyitott a Jupiter

Ismét kinyitott a Jupiter, a világ első food truckja, amiben fogyatékos emberek is dolgozhatnak. A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola csapata egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre a múlt évben, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Céljuk, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket

bővebben >
 


A kiegyensúlyozott étrendet támogatja a RICORÉ

Az azonnal oldódó kávé és cikória harmonikus kombinációjának köszönhetően mérsékelt koffeintartalmú terméket bárki fogyaszthatja, aki törekszik a kávéból történő koffein bevitele csökkentésére, így kismamák is.  A folyamatosan változó fogyasztói és étkezési szokásokra válaszul a Nestlé a RICORÉ receptúráját is átalakította.

bővebben >
 


Epres és málnás a legjobbak között
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit

Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila Kávéházban rendezett meg. Bár a mandula és az eper volt a sláger, de néhány extrém alapanyag, mint a yuzu, a tonkabab, a napraforgókrém is felkeltette a zsűri figyelmét. Végül a mogyorós, csokoládés, epres és málna ízű kreációk kerültek a döntőbe, melyek közül június végén kerül ki az idei győztes.

bővebben >
 


A kávé húsz éven belül luxuscikké válhat

A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti. A fogyasztók több mint fele úgy gondolja, hogy a klímaváltozás veszélyezteti a kávétermesztést, és elsősorban a kávévállalatoktól várja a megoldást. A Nespresso Reviving Origins program azért jött létre, hogy újjáélessze a kávégazdálkodást azokon a területeken, ahol a polgárháborúk, gazdasági problémák vagy környezeti katasztrófák ellehetetlenítették a termelést. Ennek részeként a Nespresso idén három ritka és különleges kávét mutat be Kelet-Zimbabwéból, Ugandából és a kolumbiai Caquetából.

bővebben >
 


Figyeljünk egymásra egy kávé mellett

A jelenlegi rendkívüli helyzet mindenkit komoly kihívások elé állít, ezért most még fontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra. Arra bátorítjuk a kávérajongókat, hogy a személyes találkozások helyett virtuálisan ápolják családi, baráti és munkahelyi kapcsolataikat. Lássunk néhány kávézáshoz kapcsolódó ötletet, amelyekkel kellemesebbé tehetjük az otthon töltött mindennapjainkat!

bővebben >
 


Árpa- és kölesrizottóval bővíti termékcsaládját a MAGGI

Igazi újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Nestlé konyhai termékeket magában foglaló márkája, a MAGGI®: árpagyöngyből és kölesből készült rizottóval bővíti termékportfólióját, emellett pedig carnaroli rizsből készült háromféle variánst is bemutat.

bővebben >
 


Kifinomult kávék, desszertek ihletésével

Az idők során a kávék és a desszertek folyamatosan egymásra hatva változnak. A Nespresso új ízei, a BARISTA CREATIONS Vanilla Éclair, a Caramel Crème Brûlée és Cocoa Truffle kávék éppen ennek a kölcsönhatásnak a jegyében születtek, elkészítésüket ikonikus francia desszertek inspirálták.

bővebben >
 


10 millió svájci frank és 12 tonna csokoládé
Itthon és külföldön is segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Nestlé

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön, mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit. A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal. 

bővebben >
 


Új online élelmiszer-áruház kezdte meg működését

A Matusz-Vad Zrt. az egyik legnagyobb nagykereskedelmi beszállító hazánkban. A cég úgy határozott, március 23-tól a teljes portfóliójukat megnyitják a lakossági vásárlók számára, webshopjukban hétfő hajnaltól már magánszemélyek is leadhatják megrendeléseiket akár másnapi házhozszállítással.

bővebben >
 


LISZTESKÖNYV: Főzz finomat az otthoni tartós élelmiszer készletből
Támogasd a Magyar Vöröskereszt munkáját

A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját.

bővebben >
 


Olaszország ihlette kávéreceptek

Megújult termékcsaláddal indítja az évet a Nespresso: az Ispirazione Italiana kollekció 9 kávéját olasz városok és az adott régiókra jellemző pörkölési- és kávézási hagyományok inspirálták.

bővebben >
 


Mentesen étkezők gasztrofesztiválja: jön a MentesFeszt

Február 29. és március 1. között a bűntudat nélkül fogyasztható egészséges fogásoké a főszerep a MentesFeszten, az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében. A mentesen étkezők gasztrofesztiválján több tucat kiállítóval, kóstolókkal, ételkülönlegességekkel és izgalmas előadásokkal várják az érdeklőket. Minden megvásárolt belépőjeggyel az UNICEF-et és az SOS Gyermekfalvakat is támogatják.

bővebben >
 


A datolya a karácsonyi menü régi-új alapanyaga

A datolya pálmáját, a gyümölcs magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt, az élet fájának nevezik az arab világban. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordulni a datolya. A karácsonyi készülődés azonban jó alkalmat teremt arra, hogy a 60as évek után újra felfedezzük és megszeressük ezt az egzotikus finomságot.

bővebben >
 


Új formavilágú csokimikulás lesz az ünnepi szezon sztárja

Novemberben teljesen egyedi külsejű, új ünnepi SMARTIES portfólióval jelentkezik a Nestlé. Az ikonikus szivárványszínű édesség vadiúj formavilágot kap, és drazsé alakú télapós, valamint pingvines csokiformákba töltve kerül a boltok polcaira. A különleges megjelenésű figurák egyesítik magukban a SMARTIES drazsékra jellemző kreativitást és játékosságot, valamint a márkától megszokott magas minőséget.  

 

 

bővebben >
 


Olasz Gasztronómiai Világhét

November 18-24. között immár negyedik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét. A rendezvény az olasz kormány, az olasz Külügyi- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium és egyéb intézmények kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy népszerűsítse a minőségi konyhát,  minden aspektusával együtt: kultúra, kutatás, innováció, biodiverzitás és a régiók identitása. 

bővebben >
 


Újra átélhetjük a brazil életérzést
Három év után ismét kapható a Nespresso egyik legnépszerűbb kávéja, a Cafezinho do Brasil kávéörlemény

Kis kávé - portugálul ezt jelenti a cafezinho, amit a brazilok naponta többször fogyasztanak. Ezt a brazil életérzést szerette volna megragadni a Nespresso, mikor 2016-ban először bevezette a limitált kiadású Cafezinho do Brasil kávéját. A kávékülönlegesség rendkívül népszerű és emlékezetes volt a vásárlók körében. A kiemelkedő sikerre való tekintettel idén augusztusban limitált ideig újra kapható lesz.

bővebben >
 


Magyarország idei kenyere, tortája és cukormentes tortája

Idén is a Parlamentben, az augusztus 20-i programok ismertetésével együtt, ünnepélyes külsőségek közepette jelentették be a Magyarország kenyere, tortája és cukormentes tortája verseny győzteseit.

bővebben >
 


Megnyílt a Bazilikánál Földes Józsi bisztrója
Budapest V. Sas u. 12.

A Bazilikával szemben, nagyon impozáns helyszínen, de a hagyományos értékeket követve nyílik meg április 4-én Földes Józsi bisztrója Bazilika néven a Földes Józsi cég első pesti önkiszolgáló étterme. Céljuk ugyanaz, mint máshol is: elérhető áron, kiváló minőségben kiszolgálni a vendégeket. Az első pesti egységben a környéken dolgozó és élő vendégek kiszolgálásán túl kiemelt célcsoport a külföldi turistáké is, hogy ők is megismerjék a házias magyar ételeket.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat