.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2   

 
Visszatér a Bedeco kakaó

Visszatér a rendszerváltás előtti, fülbemászó szlogenjével ismert magyar termék, a Bedeco kakaó. Igaz, nem pont ugyanúgy: modern formában, egészségtudatosabb, light verzióban.  De hogyan kapcsolódik ez a régi híres kakaó gyár a Nutriversum étrend-kiegészítő márkához? 

bővebben >
 


Tojásdiéta újévtől? Ma már sokkal változatosabb lehet!

Nagyon sokan teszünk újévi fogadalmat. A terveink között nem ritkán szerepel az életmódváltás illetve a kalóriadús karácsonyi menük után egy hosszabb-rövidebb fogyókúra. Ez utóbbinak egyik kedvelt formája a tojásdiéta valamint az olyan étrendek, melyeknek a tojás az alapja.

bővebben >
 


Málnás, szedres, zserbós a legjobbak között
Öt torta jutott a jubileumi Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe

Különleges alapanyagokból idén sem volt hiány a 10. Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Zila Kávéházban rendezett meg, Budapesten a Magyarország Tortája verseny előtt. A cukrászok olyan alkotóelemekkel kísérleteztek, mint a kuszkusz, a kardamom, a tápiókagyöngy és az édesburgonya. A zsűri tagjai, köztük Erős Antónia és Vadon Jani, leginkább a kreatív megoldások és a harmonikus ízek együttes meglétét értékelték a döntősök kiválasztásakor. Végül a zsűri málna, szeder, zserbó és barack ízű tortákat juttatott tovább, melyek közül a júniusi döntőben választják ki a győztest.

bővebben >
 


A belváros szívében nyílt újra a Jupiter
A világ első food truckja, amit fogyatékos emberek is üzemeltethetnek

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola csapata a Zsiráffal együttműködésben családi napot tartott, a Jupiter food truck újranyitását ünnepelve. A közös társadalmi vállalkozást azért hozták létre a múlt évben, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Céljuk, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket.

bővebben >
 


All in - Ízletes paleo és vegán finomságok
Lépj be a mindenmentes ételköltemények ínycsiklandó világába!

Czanik Balázs fitness edző, a Capoeira aerobik megalkotója életében a legfontosabb szerepet a mozgás tölti be, emellett pontosan tudja, hogy az egészséges életmódhoz ugyanúgy hozzátartozik a kiegyensúlyozott táplálkozás is. Ezért készített már több receptkönyvet, melyekben természetes alapanyagokból készült, szénhidrátcsökkentett ételek, finom desszertek találhatók. Ezúttal Kiss Enikővel, az All in - natural food alapítójával mindenmentes étkeket alkottak.

bővebben >
 


Visszaélnek Makány Márta és Cseke Katinka nevével

Visszaélnek Makány Márta és Cseke Katinka nevével. A két híresség az elmúlt időben rengeteget fogyott, ezzel élt vissza egy csokoládés diétás italpor, azt állítva: ők okozták a hatalmas sikereket.

bővebben >
 


Az ünnepek alatt is lehetséges a büntetlen sütizés
Megjelent Czanik Balázs új receptkönyve

Sokak számára a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi sütés-főzés, mert figyelembe kell venni, hogy ki diétázik, ki cukorbeteg, illetve küzd valamilyen ételallergiával a családban. Most megjelent egy olyan süteményes receptkönyv, melyben a fogyókúrázóktól, a laktózérzékenyeken át, a gluténérzékenyekig mindenki talál magának megfelelő finomságot.

bővebben >
 


Pöttyös Panni Magyarország Cukormentes Tortája

Idén Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A két győztes tortát, valamint a Szent István napi kenyeret a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

bővebben >
 


Bűntudatmentes édességek a nyárra

Hamarosan beköszönt a falatnyi bikinik szezonja, éppen ezért nem árt kicsit jobban odafigyelni arra, milyen finomságokkal kényeztetjük magunkat. Németh Niki, a Miss Balaton nagykövete és Marton Adrienn, a verseny trénere ilyenkor sem mond nemet az ínyencségekre, és friss gyümölcsökből nem csak finom, de „bikinibarát” desszertekkel lepik meg magukat a mindennapokban. Receptjeiket nem csak az idei jelentkezőknek ajánlják, hanem mindenkinek, aki magabiztosan szeretne belevágni a strandszezonba. 

bővebben >
 


Fogyókúrás pizza

A cím önmagában is ellentmondás, mégis, létezik olyan elkészítési mód is, amellyel a hagyományos pizzaszelet kalóriatartalmának csupán egyharmadáért juthatunk kedvenc gyorsételünkhöz. A trükk egyszerű: a tésztában lévő liszt nagy részét karfiollal helyettesítjük.

bővebben >
 


Miért egészséges a csokoládé?

Amint beleharapunk, elolvad a szánkban és azonnal mennyei érzés árad szét testünkben. De a csokoládé ennél sokkal többre is képes. Eddig úgy tartották, a csokoládé pótszer, a bánatos nők egyedüli vigasza. A legújabb kutatások szerint viszont fiatalon tart, védi a szívet és a sejteket.

bővebben >
 


XIX. Vegetariánus fesztivál
életmód hétvége nem csak növényevőknek

Tudod, mi a vegán életmód s hogyan járul hozzá a Föld megmentéséhez? Érdekel az állatvédelem? Szeretnél megtanulni igazán egészséges és roppant finom nyersételeket készíteni? Kíváncsi vagy az enzimtáplálkozásra vagy a metamorf technikára? Gyere el 2015. augusztus 29-30-án a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba (X. kerület, Szent László tér 7-14.) a 19. Vegetáriánus Fesztiválra, ahol táplálkozási szakemberek előadásai, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolók, főző-tanfolyamok, öko- és bioszemléletű termék-bemutatók várnak. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, s rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt kipróbálhatod a Do-int, jógázhatsz, zumbázhatsz és lehetőség van természetgyógyászokkal és pszichológusokkal folytatott személyes konzultációra is. A fesztiválon megnézheted a Csendes könnyek szeretete című musicalt, Sütő Enikő modelliskolája pedig újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót.  A rendezvényre a belépés ingyenes!

A teljes program: www.egeszsegvar.hu


 

Édes élvezet laktózérzékenyen is

Az év minden szakában, de különösen nyáron, szívesen állunk sorba tölcséres finomságokért, tejes és gyümölcsös fagylaltokért. A csokoládé, vanília, citrom, puncs és egyéb hagyományos ízek mellett a választéknak ma már csak a cukrászmesterek fantáziája szabhat határt, ám nem mindenki élvezheti büntetlenül a habos-fagyos nyalánkságokat.

Jóri Szilvia, a Diamante Fagyizó vezetője három éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, és második alkalommal sikerült érmet szereznie az Év Fagylaltja versenyen. Folyamatosan keresi az új, nem mindennapi kombinációkat, amelyek az ő ízlelőbimbóit is izgalomba hozzák. Pultjában a vizes alapú kreációk mellett a tejes-krémes finomságok édes és sós változatai  is helyet kapnak, a hűsítő ínyencségeket azonban nem mindenki élvezheti mellékhatások nélkül.

 

 Magyarországon majdnem minden harmadik ember laktózérzékeny. Ez azt jelenti, hogy esetükben a tejcukrot tartalmazó élelmiszerek elfogyasztása után hasi panaszok – görcsök, puffadás, hasmenés – léphetnek fel. A probléma szerencsére ma már könnyen orvosolható laktázenzim-pótló készítményekkel, például rágótablettával, amely segít megelőzni a kellemetlen tüneteket. Így a laktóz-intoleranciában szenvedők is megkóstolhatnak olyan különlegességeket, mint a fenyőmagos sós karamella vagy a pikáns házi joghurt. „Bár a klasszikus, hagyományos ízek sosem mennek ki a divatból, az emberek vágynak az újdonságra, az üdítően friss kreációkra. A fenyőmagos sós karamella már a verseny előtt is a vendégeink kedvence volt és tavaly bronzérmes lett, a chilis sárgabaracklekvárral és pirított napraforgóval megbolondított pikáns házi joghurt pedig idén nyert ezüstérmet” – mesélte Szilvia, aki már azt is tudja, mivel készül a jövő évi megmérettetésre.

 

Az izgalmasabbnál izgalmasabb fagylaltvariációkat szerencsére még hetekig élvezhetjük akár laktózérzékenyként is a forró napokon.

 

Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!


 

Panaszmentes élet laktózérzékenyen is
A tej és a tejtermékek elhagyása helyett a jótékony hatásra hívják fel a figyelmet a szakértők

Milliókat érint a tejcukor-érzékenység Magyarországon, ezért nem mehetünk el szó nélkül a hasfájást, puffadást és egyéb kellemetlen tüneteket okozó állapot mellett. A laktóz-intolerancia minden harmadik ember életét megkeseríti hazánkban, pedig a probléma felismerésével és egy kis odafigyeléssel a panaszok elkerülhetők.

Megdöbbentő a tény, hogy az érintettek közül mindössze 3-5 % ismeri a panaszai valódi okát. Dr. Plósz János adjunktus ezért rendkívül fontosnak tartja felhívni az emberek figyelmét a problémára. „A tünetek hátterének tisztázása után, egy kis odafigyeléssel, tudatos vásárlással és étkezéssel a laktózérzékenyek is teljes, panaszmentes életet élhetnek” – hangsúlyozza a belgyógyász-gasztroenterológus szakorvos.

 

 Nem érdemes azonban teljes mértékig lemondani a tejtermékek fogyasztásáról, mert a tej megfelelő arányban és összetételben tartalmazza az összes olyan tápanyagot, ami az emberi szervezet életműködésének fenntartásához és fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges. Nógrádi Katalin, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, a laktozerzekeny.hu dietetikus szakértője kiemeli: a tej bizonyítottan kedvező szerepet játszik az egészség megőrzésében, csökkenti bizonyos betegségek kialakulásának esélyét. A szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők számára pedig fontos információ, hogy a tehéntej koleszterintartalma sokkal kisebb, mint a többi állati eredetű élelmiszeré.

 A tej és tejtermékek jótékony hatásait hangsúlyozza Györki Niké dietetikus is, aki úgy véli, a laktózérzékenyeknek sem szükséges lemondaniuk a tejtermékekről! A rágótablettaként is elérhető laktáz enzim étkezés előtt történő fogyasztása ugyanis megelőzi a kellemetlen tüneteket. Sokan eddig a tejes ételek és italok elkerülése mellett döntöttek, nekik azonban alaposan meg kell vizsgálniuk a vásárolt élelmiszerek címkéit, mert a tehéntej mellett a kecske- és juhtej is tartalmaz laktózt, sőt, számos gyógyszerben is előfordulhat. Emellett a feldolgozott élelmiszerek, készételek, húskészítmények is tartalmazhatnak tejcukrot, ami az erre érzékenyeknél szintén panaszokat okozhat.

Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz-enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!


 

Milliókat érint a tejcukor-érzékenység Magyarországon

Végre itt a nyár, beindult a várva várt fagyiszezon, és nemsokára nagyot haraphatunk kedvenc strandunkon a sajtos-tejfölös lángosból is. Ezt az örömet azonban könnyen elronthatják a finom falatokat követő olyan kínzó tünetek, mint például a csikaró hasfájás vagy a puffadás. A statisztikák szerint hazánkban közel 3 millió embert érint a laktózintolerancia, mégis nagyon kevesen tudják, hogy ez okozza a kellemetlenségeket.

Felnőttkorban akár egyik pillanatról a másikra egyre többen szembesülnek kínzó hasipanaszokkal bizonyos ételek fogyasztása után. A hasfájást, puffadást vagy hasmenést ilyenkor a legtöbb esetben tüneti kezeléssel orvosolják. Ezzel azonban a probléma  - ami gyakran a tejcukor (laktóz) érzékenység - nem oldódik meg.

Szervezetünk csecsemőkorban még képes a tejcukor megemésztésére, a laktáz enzim (tejcukorlebontó enzim) működése azonban csökkenhet, vagy teljesen meg is szűnhet az évek során. Ennek következtében vannak, akik nem tudják önfeledten élvezni a tejes finomságokat, mert szervezetük csak részben, vagy egyáltalán nem képes lebontani a tejcukrot. Számukra nemcsak a tej, de sok más, tejport vagy tejszármazékot tartalmazó étel fogyasztása is kellemetlenséget okozhat.

Ugyan már számos laktózmentes termék kapható, azt azonban kevesen tudják, hogy atejcukor előfordul számos készételben, pék- és hentesáruban vagy akár a levesporokban is. Nem kell azonban kiiktatni az étrendből mindent, ami laktózttartalmaz, és nincs is szükség ilyen drasztikus lépésre. A megvonás helyett sokkal egyszerűbb étkezése előtt a természetes laktáz enzim pótlása egy-két rágótablettával. Azt pedig, hogy minket érint-e probléma, egyszerűen tesztelhetjük: mindössze meg kell figyelnünk, hogy tejcukor tartalmú ételek fogyasztása után tapasztaljuk-e a tüneteket, és ha igen, akkor egyszerűen, étkezés előtt a laktáz enzim pótlásával könnyedén megszüntethetjük a probléma forrását.


 

Reggelizni fontos

A TV2-től nemrég az MTVA-hoz igazolt Tatár Csillának elég mozgalmasak a napjai, nem ritka, hogy egy nap alatt dupla annyit dolgozik, mint mások. A Dal műsorvezetője hozzászokott a feszített tempóhoz, ám éhgyomorral képtelen végigdolgozni a napot. Most a reggelizésért kampányol.
"Hozzászoktam már a feszített tempóhoz. A nehéz nap nálam 16 órát jelent, amit munkával töltök, és általában folyamatosan cseng is a telefonom" - mondta Csilla, aki hozzátette: képtelen éhgyomorral végigcsinálni egy-egy húzós, forgatásokkal és megbeszélésekkel teli napot.

 A 2015. januári Actimel Reggeli Rutin Felmérés szerint a megkérdezett 25 és 60 év közötti 600 felnőtt 33 százaléka nem reggelizik rendszeresen, és mindössze 67 százalékuk visz be táplálékot az ébredést követően minden nap. Ezért a márka reggeliző zónákat állít fel Budapesten, hogy felhívja a figyelmet a reggelizés fontosságára. A figyelemfelhívó kampányt D. Tóth Kriszta, Tatár Csilla és Debreczeni Zita is támogatja, akik személyesen is ellátogatnak az Actimel Reggeliző Zónákba.

 Rendszeresen reggelizünk?

Már gyerekkorban megtanuljuk, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mégis a megkérdezettek 11 százaléka soha nem reggelizik. Pedig csak egy kiadós, vitaminokkal teli, tápanyagokban gazdag menü elfogyasztása biztosítja, hogy napközben tele legyünk energiával és megfelelően tudjunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra. A reggeli étkezés kihagyása ráadásul kihathat általános közérzetünkre is. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 16 százaléka heti 3-4 alkalommal reggelizik, míg 6 százalékuk csak hétvégén!

 Mit nem reggelizünk?

A felmérésben részt vevők 42 százaléka soha nem fogyaszt reggelire joghurtot, joghurtitalt, 35 százalékuk soha nem eszik reggelente gyümölcsöt, zöldséget és 25 százalékban nem fogyasztanak a nap első étkezésekor felvágottat, tojást sem. A kutatásból az is kiderült, hogy 18 százalékuknak nincs semmilyen bevett reggeli szokása, amely segít neki abban, hogy jól teljen a napja.

 Reggeliző zónák Budapesten

A felmérésben részt vettek 63 százaléka úgy nyilatkozott, hogy jobban indul a napja, ha egy megfelelő reggelivel kezdi. Az Actimel elkötelezetten olyan termékeket kínál, melyek hozzájárulhatnak a sikeres reggeli kezdéshez, ezért a márka mindenkit szeretettel vár egy kis finom reggelire február 16-20. között a budapesti Kálvin téren. A reggeliző zónákban február 9-én Tatár Csillával találkozhattak a reggelizni vágyók, míg február 14-én D. Tóth Kriszta, február 19-én pedig Debreczenit Zita várt mindenkit 9 és 11 óra között!

 


 

5:2 diéta

Az 5:2 diéta egy életre szól, és könnyedén tartható! Egyszerűen csak 500/600 kalóriára kell csökkentenünk a napi energiabevitelt heti 2 napon át – a maradék 5 napban viszont lazíthatunk, és szabadon válogathatunk kedvenc ételeink között.
Heti két böjtös nappal nemcsak tartós fogyást érünk el, de egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak is leszünk. A könyvben szereplő ízletes és  alacsony kalóriatartalmú ételek receptjeivel ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

• 100 könnyen elkészíthető recept reggelire, ebédre és vacsorára az ételek pontos energiatartalmának megjelölésével
• Négyhetes étkezési terv böjtös napokra
• Tanácsok alacsony kalóriatartalmú harapnivalókhoz, hogy legyőzhessük a farkaséhséget
• Kalóriatáblázat
• Hasznos tippek, technikák az eredményes étrend összeállításához


Kossuth Kiadó, a kiadó boltjában 17% kedvezménnyel, 3600 Ft helyett 2988 Ft-ért megvásárolható


 

Miért is nem eszünk ebből?
Igazságtalalan bánásmódban részesült élelmiszerek

Számos fórumon olvashatunk arról, milyen élelmiszereket érdemes kerülnünk, melyek azok, amelyeknek nincs helye az étrendünkben. Pedig tudjuk: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Szabó S. András, egyetemi tanár, az Élelmiszerfizika Közhasznú Alapítványának kuratóriumi elnöke segít bennünket a tévhitek eloszlatásában.

 Főzzünk-e olajjal?

Az elmúlt években szinte kitiltottuk az állati zsírokat a konyhánkból, pedig napraforgó-olaj, pálmazsír és más növényi olajak sem tartalmaznak kevesebb energiát, mint a sertészsír vagy a libazsír. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy koleszterin szempontjából nem mindegy, hogy mit használunk a főzéshez. Míg a növényi olajok egyáltalán nem tartalmaznak koleszterint, addig az állati eredetű zsírok bővelkednek benne. Felmerül a kérdés: le kell-e mondanunk az ízes, zsírban sütött finomságokról? A szakértő válasza megnyugtató: egy kiegyensúlyozott étrendbe időnként belefér a libazsír is, legjobb, ha a főzésnél-sütésnél használt olajokat, zsiradékokat váltogatjuk. Így étrendünk is színesebb lesz.

 A barna kenyérben több a rost

Az igaz, hogy a kenyerek alapanyagául szolgáló búza- és rozsliszt esetében a szín és rosttartalom összefügg, tehát a teljes őrlésű lisztből készült kenyér rostban gazdagabb és színe is sötétebb, de nem szabad elfelejtetnünk, hogy sok termék malátával készül. Így a fehér lisztből előállított, de malátával színezett kenyér színe ugyan lényegesen sötétebb, barnább lesz, mint a teljes őrlésű lisztből készült, de ez ne tévesszen meg minket! Az ilyen termékek rosttartalma (és ásványi anyag tartalma) is jelentősen alacsonyabb, mint a teljes őrlésű pékáruké.  Minden esetben nézzük meg a termékek címkéjén az összetevők listáját, és győződjünk meg arról, mitől is barna a kenyér.

 A cukros üdítőitalok és az édességek mérgek

Ha egy nap 2 dl 10 % cukortartalmú üdítőitalt vagy 100 g, 20 % cukortartalmú süteményt fogyasztunk el, akkor a napi energiaszükségletnek csupán 3-5 %-át vittük be.  Nyilvánvaló, hogy a kiegyensúlyozott étrendnek nem része az állandó, magas cukortartalmú ételek fogyasztása, de a mértékletes fogyasztás semmiképpen nem tiltott, és a cukor sem ellensége szervezetünknek. Ha nem iszunk naponta több pohár cukros teát vagy kávét, akkor némi édesség vagy egy-egy pohár szénsavas üdítő igazán belefér a napi táplálkozásba.

Együnk chipset vagy ne?

A chips termékek olyan magas élvezeti értékű élelmiszerek, amelyek ugyan magas energia-tartalmúak, de mérsékelt fogyasztásuk semmiféle egészségkárosodással nem jár. Sótartalmuk pedig semmivel sem magasabb, mint a megszokott sütőipari termékeké, az intenzívebben érezhető sós íz azzal függ össze, hogy a só a chips felületén található, s nem pedig a termék textúrájában (mint pl. a kenyér esetében) egyenletesen eloszolva. A burgonyaszeleteknek akár heti több alkalommal is helye lehet az étrendünkben. Fontos viszont, hogy alkalmanként 30-50 grammot fogyasszunk csak, és inkább főétkezések között – javasolja Szabó S. András.

 Mi újság a pattogatott kukoricával?

Vajas, sajtos, sós – és tényleg annyira hizlal? Mint minden élelmiszer esetén, a mérsékelt fogyasztásnak semmiféle kedvezőtlen hatása nem lehet sem egészségünkre, sem kilóinkra.  Egy adag (30 g) popcorn elfogyasztása a nőknek ajánlott napi energiabevitel többnyire csupán néhány százalékát adja. Érdemes azonban tudnunk, hogy ugyanennyi pattogatott kukorica elfogyasztásával a napi rostigényünk 13 százalékát is fedezzük, ami a magyar rosthiányos táplálkozást tekintve igazán fontos lehet.

 Egészségtelen a  tojás fogyasztása ?

 Nyilvánvalóan a tojást igen nagy mennyiségben fogyasztani egészségtelen, és az is igaz, hogy magas a koleszterintartalma. Emellett azonban a tápértéke is magas és értékes a fehérjéket tartalmaz. A szakértő szerint napi egy tojás fogyasztása semmiképpen nem kifogásolható egészséges ember esetében. 


 

Ribizlihabos-almás réteges Magyarország Cukormentes Tortája

A Nándori László által készített, “Ribizlihabos-almás réteges” torta nyerte el idén a “Magyarország Cukormentes Tortája” címet. Az Egy Csepp  Figyelem  Alapítvány  és a  Magyar  Cukrász  Iparosok  Országos  Ipartestülete által meghirdetett verseny győztese fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

Az alapanyagok tökéletes használatával, a kreatív recepttel és a magyaros ízvilágba illeszkedő ízhatással nyerte meg a Nándori Cukrászda 2013-ban a  “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt. A “Ribizlihabos-almás réteges” összetevőinek nagy részét hazai kistermelőktől szerezte be a cukrászda. “A kialakult beszállítói hálózatunk segítségével, arra törekszünk, hogy a lekvártól a manduláig minél több fontos alkotóelemet házi manufaktúráktól vásároljunk meg” – mondta el Nándori László aranykoszorús cukrászmester.

 Az Egy Csepp Figyelem alapítvány által életre hívott díj idei győztese tökéletesen teljesíti a kezdeményezés célkitűzését: a “Ribizlihabos-almás réteges” 100 százalékos élvezeti élményt nyújt a vendégeknek. Ráadásul a különleges figyelemmel összeválogatott alapanyagoknak köszönhetően cukorbetegek, lisztérzékenyek és az egészséges életformát kedvelő emberek is önfeledten fogyaszthatják a desszertet.

A Ráday utcai cukrászda hosszú távú tervei között szerepel cukor- laktóz- és lisztmentes süteményeinektovábbi bővítése. A kreativitásnak, magas szakértelemnek és remek összetevőknek köszönhetően ezek a sütemények kompromisszumok nélküli megoldást kínálnak mindenkinek, sőt. “A napjainkban tapasztalt gasztroforradalom a cukrászszakmát is elérte. A szezonokra jellemző hibátlan minőségű alapanyagokfelkutatása mellett a tradicionálisformákújragondolása ugyanúgy megjelent a sütemények világában, mint a legfelkapottabb éttermek konyhájában” – mondta el a cukrászmester.


 

Életmód hétvége, nemcsak növényevőknek
2013. augusztus 24-25.

A 17. Vegetáriánus fesztivál táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz az állatvédelemről, a nyers étkezésről, a vegán életmódról és a tej élettani hatásairól. A rendezvény célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra A fesztivál több zeni és tánc-programot is kínál, illetve Laár András is fellép majd egy "tudatosan táplálkozós" vicces műsorral, illetve Sütő Enikő modelliskolája újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Időpont: 2013. augusztus 24-25. Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (Budapest, X. kerület, Szent László tér 7-14.) A teljes program: www.egeszsegvar.hu


 

oldalak:  1  2   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat