oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
Segíts TE is, hogy éhes gyomorba kerüljön a pizza! |
|
A Pizza D’Oro hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy április 8. és 12. között 1000 kézműves pizzával kedveskedik a rászorulóknak. A jótékonysági akcióval szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy ne csak karácsonykor adományozzanak, mert akiknek nélkülöznie kell, azok többnyire egész évben éhesek.
bővebben >
|
Újdonság a csokoládé és a zöld tea szerelmeseinek |
Az új, Matcha zöld teás KitKat Japán ízvilágát hozza el Európába
|
A Nestlé idén tavasszal Európában is bevezeti a Japánban igen népszerű KitKat Matcha zöld teás változatot. A Matcha zöld teás KitKat csokoládét a Japánban már évek óta kapható több mint 350 variáció egyik legnépszerűbb változata ihlette, amely idén tavasszal már az európai fogyasztók számára is elérhető lesz.
bővebben >
|
Történetekkel teli borospalackok |
|
A szekszárdi családi pincészet és egy spanyol dizájner közös, egyéves munkájával megszületett új címkék, arculat és portfólió egy következő fejezetet nyitnak meg a Vida Borbirtoknál.
For English please scroll down
bővebben >
|
Hogy ez az év is jól végződjön! |
Édes csábítás Kemenes Edithtel és Czanik Balázzsal
|
A Capoeira Aerobik megalkotója, Czanik Balázs, több receptkönyvet írt az egészséges életmód jegyében. Most azonban nem csak a diétázók, hanem a hagyományos finomságok kedvelői is finom desszerteket készíthetnek az Édes csábítás című kötet segítségével.
bővebben >
|
Márk konyhája: 60 stílusos recept |
|
Lakatos Márkot, a népszerű stylistot gyerekkora óta érdekli a gasztronómia művészete. "Mindig úgy tekintettem a főzésre, mint egy divatfotózásra. Színekben, formákban, ízekben és illatokban gondolkodom, de legalább ugyanennyire foglalkoztat a látvány és a terítés is. Imádok minden irányban hatni az érzékekre."
bővebben >
|
Akár a park közepére is kihozzák az ebédet |
Már 50 ezren használják a WOLT applikációját Magyarországon
|
Közel 100 étteremmel áll szerződéses viszonyban és mintegy 200 futárt foglalkoztat Magyarországon az újgenerációs ételrendelő szolgáltatás, a nemzetközi porondon is sikeres finnországi központú gasztrotech vállalkozás, a WOLT. A mobilapplikációból kinyerhető statisztikák segítségével izgalmas információkat tudhatunk meg étkezési és rendelési szokásainkról is.
bővebben >
|
Idén 20 éves a Fény Utcai Piac |
|
31 millió látogatás, 150 tonna gomba, 1000 tonna kenyér, 5500 tonna csirkehús, 6500 tonna burgonya, 2 millió darab lángos – csak néhány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac életéből, amely szeptembertől év végéig egyfajta „szórakoztató központként” is működve mond köszönetet hűséges vásárlóinak.
bővebben >
|
Itt a gesztenyés Pöttyös |
Új évszak, új íz!
|
Az ősz nagy újdonsága a Pöttyösnél a szezon kedvencének számító gesztenye találkozása a friss túróval. Szeptembertől már a boltokban a gesztenyés Pöttyös, amivel 50 éves hiányt pótol a márka, hiszen eddig még sosem volt ilyen ízű termékük.
bővebben >
|
Szeptemberben ismét evéssel segíthetünk másokon |
Még mindig tart az Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonysági kampánya
|
Az étkezés sokunknak magától értetődő örömforrás, azonban sajnos világszerte növekszik azoknak a száma, akik elegendő élelem híján napról napra nélkülözni kénytelenek. Ezen a helyzeten kíván segíteni az Élelmiszerbank immár 7. alkalommal útnak indított jótékonysági kezdeményezése, az Együnk Egymásért kampány, amelyhez csatlakozva úgy juttathatjuk élelemhez a rászorulókat, hogy közben mi magunk is jóllakunk.
bővebben >
|
Szent István napi kenyér, Országtorta, Magyarország Cukormentes Tortája |
|
Augusztus 20: Szent István napi kenyér, Országtorta, Magyarország Cukormentes Tortája
Az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt a Parlamentben kihirdették az idei Magyarország Tortája, Magyarország Cukormentes Tortája és a Pékszövetség versenyének győzteseit. Az idei év Szent István napi kenyere a „Várhegyi Deres” lett. A Kurdi Family Pék Kft. fejlesztése friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredménye, cipó formájú, ropogós búzakenyér, egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel.
Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a komáromi Jánoska Cukrászda készített mézes-diós tésztából, körtekompóttal, étcsokoládéval és vaníliás-fehércsokoládés mascarpone habbal.
A budapesti Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége, a „Három kívánság” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Érdekessége a chia magos-diós mandulapiskóta, töltelékben pedig olyan, Magyarországra jellemző hozzávalók szerepelnek, mint a meggy és a darabos túró.
A két győztes tortát és a Szent István napi kenyeret a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.
A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.
bővebben >
|
Kürtőskalács-cukrászda nyílt az Állatkerti körúton, a Holnemvolt Várban |
|
Megnyílt Budapest új különleges cukrászdája, az Édes Mackó, amelyben minden a kürtőskalács körül forog. Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy egy kis tejbegríz kürtőskalács darabokkal? Az ország első kürtőskalács-cukrászdájában, amely az ország első állatkerti játszóparkjában nyílt meg, kicsik és nagyok is megtalálják kedvencüket...
bővebben >
|
Lakatos Márk imádja a meglepő ízeket |
Márk Nádai Anikóval tesztelte a szecsuáni borsvirágot a Piac Éjszakáján
|
Idén másodszor rendezte meg a Budapesti Nagybani Piac a Piac Éjszakáját, ahol egy estére kitárultak a titokzatos, 35 hektáros terület kapui a nagyközönség előtt. Az eseményen Nádai Anikó és Lakatos Márk többek között ehető virágokat kóstolt és megnézte a banánérlelőt is.
bővebben >
|
Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai |
|
Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfrissebb kutatásából az látszik viszont, hogy vannak biztató jelek. A Budapesti Nagybani Piac megbízásából készített 2017. őszi felmérés szerint ugyanis egyre többen fogadják meg a tanácsot, hogy érdemes naponta többször, kevesebbet enni. Ráadásul a nyári időszak is kedvez a fő étkezések közötti fogyasztóknak, számos hazai termesztésű, zamatos és lédús zöldség és gyümölcs közül választhatunk, amelyek nem csak ízletesek, de tápanyagokban is gazdagok és remekül hidratálnak. A legnépszerűbb élelmiszerek sorában a kávét, a csapvizet és az ásványvizet közvetlenül ezek a gyümölcsök és zöldségek követik.
bővebben >
|
Szatmári Ferenc: Nemfőzelék |
Hanem 35 saláta
|
Szatmári Ferenc szakács és blogger, a nagysikerű Főzelékes Feri című szakácskönyv szerzője. Folytatása az A zöldségeken innen és túl volt. A Nemfőzelék a harmadik kötete, melyben szintén nem tud elszakadni a zöldségektől. Ezúttal legjobb salátareceptjeit gyűjtötte össze.
bővebben >
|
Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja |
|
Júniustól új, trendi energiaitalcsaláddal találkozhatnak a vásárlók a hipermarketekben és a MOL benzinkutakon Skybaby néven, ami a feltűnő, pin-up stílusjegyeket hordozó dizájnnak és a különleges receptúrának köszönhetően nagy nemzetközi sikerre számít. Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.
Az ötlet Balogh Leventétől, a Szentkirályi ásványvíz alapítójától származik, aki eddigi marketingtapasztalatait kamatoztatva segíti a Skybaby SD Kft. által forgalmazott termékek indulását és az újabb fejlesztéseket. A sajtónyilvános bemutatónak a Budaörsi Repülőtér adott otthont, ahol a résztvevők megélhették a repülés élményét a világ egyetlen működő Li-2-es, Skybaby jegyeket hordozó repülőgépével.
bővebben >
|
Új bevásárlóközpont épül Óbudán |
|
Az ECE német építőcég új bevásárlóközpont építését tervezi Budapesten. A projektterület a főváros északnyugati részén, Óbudán, a Dunához közel, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén helyezkedik el. A tervek szerint a bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek és több mint 50 000 m² bérelhető területnek ad majd helyet. A projekt építési munkálatai előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a bevásárlóközpont nyitása pedig 2021-re várható.
bővebben >
|
Fördős Zé új ételkínálatot álmodott a Shellnek |
|
Korábban csak azért mentünk a benzinkutakra, hogy megtankoljuk az autónkat, ma már többet is szeretnénk, ha megállunk pihenni útközben: kellemes környezetben finom ételeket fogyasztani egy jóízű és erős kávé mellett. A Shellnél immár mindez egyszerre elérhető, hiszen a cég bevezeti az új deli by Shell márkát, amely megújult üzletekkel és Fördős Zé együttműködésével újragondolt ételkínálattal várja a vendégeket Magyarországon.
bővebben >
|
Bemutatkoztak az idei nyár slágervárományos fagyijai |
|
Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleróval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket. Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik.
bővebben >
|
Az Év Sommelierje: duplázott a tavalyi győztes |
|
A harmadik Év Sommelierje verseny 2018. március 24-én volt a Continental Budapest Hotelben, ahol a tavalyi első helyezett megismételte győzelmét, így újra Horváth Máté (Mák Bistro) „Az Év Sommelierje” Magyarországon és ő fogja képviselni hazánkat a 2019. évi Sommelier Világbajnokságon Belgiumban a "Contest of the Best Sommelier of The World 2019" világversenyen márciusban, Antwerpenben. A második helyen Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Zeltweg, Ausztria), míg a harmadik helyen Ferenczi Zsolt (Weingut Scheiblhofer, Andau, Ausztria) végzett.
A hazai sommelier versenyek történetében először kapnak lehetőséget a második és harmadik helyezettek, hogy ők is nemzetközi versenyen képviseljék a hazai sommelier-eket. Kovács Norbert és Ferenczi Zsolt ez év novemberében Belgrádban vehet részt a „Balkan Sommelier’s Challange” nemzetközi versenyen.
bővebben >
|
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8
Összesen cikk található ebben a rovatban
|