Beköszöntött a kerti partik és vízparti sütögetések időszaka. Várnak ránk a fülledt romantikus randevúk a szikrázó csillagok alatt, amihez mi esne jobban egy hűsítő koktélnál?
A finnek kedvenc vodkája zamatos gyümölcsökkel párosítva pezsdítő, jéghideg koktélokkal ragad magával a nyári forróságban. Ráadásként pedig, ha még néhány korty habzóbort is keverünk az ízlelőbimbókat kényeztető kreációkhoz, a siker biztosan nem marad el! Íme néhány „slágergyanús”, frissítő nyári recept.
Bodza-Lime örvény
Hozzávalók: 2 cl Finlandia Lime, 5 cl habzóbor, 2cl bodzaszirup, 5 cl szóda, fél zöldcitrom cikkekre vágva
A vodkát, zöldcitromot, és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk, borospohárba töltjük, majd felöntjük habzóborral és szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, zöldcitrom-gerezdekkel és jégkockával díszítjük.
Mangós pezsgés
Hozzávalók: 2 cl Finlandia Mango, 5 cl habzóbor, 3 cl mangópüré, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda, fél kifacsart zöldcitrom
A mangópürét, cukorszirupot, zöldcitromot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Díszítéshez cikkekre vágott mangót és néhány jégkockát használunk.
Bíbor málna
Hozzávalók: 2 cl Finlandia Cranberry, 5 cl habzóbor, 3 cl málnapüré, 2 cl zöldcitromlé, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda
A málnapürét, cukorszirupot, zöldcitromot és a vodkát összerázzuk shakerben, borospohárba töltjük, majd habzóborral és szódával felöntjük. Az elkészült italt málnával és jégkockával díszítjük.