napja 
 

Pasta á la vodka (Gasztronómia - Evés)
Catherine Fulvio receptje
Pasta á la vodka

Furcsán hangzik: Pasta à la vodka. Valószínűleg úgy gondolják, nem olasz étel, pedig határozottan az, méghozzá zseniális. Amikor az oroszok elhatározták, hogy Olaszországba is exportálják híres italukat, a római vendéglősök főzni kezdtek el vele. Akkor született meg ez a fogás, a Pasta a la vodka.

Catherine Fulvio receptje

Pasta à la vodka

Hozzávalók 2 személyre: 16 dkg penne, 1 piros chili, 5 dkg paradicsompüré, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál vodka, 10 dkg parmezán, vagy erőteljes ízű juhsajt vagy kecskesajt, só, olaj

A pennét sós vízben kifőzöm, addig elkészül a mártás is. 1 evőkanál olajon néhány másodpercig pirítom a felaprított chilit. Paradicsompürét adok hozzá, és egy jó adag tejszínnel öntöm fel. Ez alkotja a mártás alapját. Egy kicsit összefőzöm, mielőtt a következő szintre lépnék. 3 evőkanálnyi kell a vodkából, ebből az erős szeszből. Beleöntöm a mártásba. Ne feledjék, mindig a tésztát öntjük a mártásba, nem fordítva! Már benne is van a penne, mivel a tésztának magába kell szívnia a levet, a színt, az aromákat. Nemcsak azért választottam hozzá a pennét, mert az a tradicionális, hanem azért is, mert ez egy csőtészta, és a belsejébe is jut majd bőven a mártásból. Egy jó adag reszelt parmezán, és kész a tökéletes tésztaétel. Sajtos, paradicsomos, chilis és vodkás, szép, rózsaszínű. Parmezánforgácsokat gyalulok a tetejére. Milyen egyszerű, mégis luxusfogás

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat