Szepesi Dóra, az ismert életmód-tanácsadó és újságíró új, makrobiotikus szakácskönyve nem próbál rábeszélni a csak és egyedül üdvözítő táplálkozási és életvezetési módszerekre, inkább a szelíd meggyőzés erejével hat. Receptjei állati fehérjét nem, vagy csak nagyon kis mértékben tartalmaznak, de a szerző figyelme arra is kiterjed, mivel helyettesítse a húst, tojást, tejet az, aki – egyelőre – nem tud lemondani a megszokott ételekről. Arra is biztat, hogy a recepteket ki-ki alakítsa saját kedve és ízlése szerint, mert semmi értelme változtatni, ha idegenkedünk tőle, és nem érezzük jól magunkat. Azt vallja – és ezzel bizonyára mindenki egyetért – hogy az a jó étel, amely nem betegít meg, hanem ha kell, gyógyít, amit otthon bárki el tud készíteni, természetes alapanyagból van, ízletes és könnyen emészthető.
Mérték kiadó, ára 3324 Ft