Tradicionális, sokfogásos kínai ebéddel ünnepelte fennállásának harmadik évfordulóját Wang mester Gizella úti kínai étterme és 9. születésnapját a Lucullus BT gasztronómiai egyesület. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét” (csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat. Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zölhagymás kacsa és a pak csoi.
A Lucullus BT, amely 9. éve népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer éves kínai konyhát kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az univerzum – sokoldalú és végtelen. Az eseményen szó esett a kínai konyha történetéről, étkeiről, legjellegzetesebb fűszereiről, asztaltiszteleti szokásairól is. "A kínaiak sokan esznek, sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke. Az ünnepi tortát Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője sütötte, amelyben a szezámmag, a gyömbér és a karamella dominált.
Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti a Lucullus BT szervezésében.
Az ünnepen felszolgált menüsor a következő volt:
sertésoldalas jégcsapretek-leves
kínai tavaszi tekercs
gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással
"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó
“ko shui fei pian” ökörszív, nyelv, belsőségek
étvágygerjesztő zellersaláta
fekete fafü gomba saláta
házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával
zöldhagymás kacsa
jo cai (vagy pak csoi) zöldség
Wang pirított tészta
hirtelen sült rák Ge shan módra
thai paprikás csirkecomb darabkák
házi tofu-sertés variáció
szezámmagos gombóc