napja 
 

Hogyan készítsd fel szervezeted az őszi-téli időszakra? (Egészség - Egészség)
Hogyan készítsd fel szervezeted az őszi-téli időszakra?

Az őszi és téli hónapok beköszöntével testünk fokozott figyelmet igényel, hiszen a hűvösebb időjárás, a kevesebb napfény és a megváltozott életkörülmények nagyobb megterhelést jelentenek szervezetünk számára. Az immunrendszerünk erősítése ilyenkor elengedhetetlen, hogy elkerüljük a különböző szezonális megbetegedéseket, valamint, hogy testünk könnyebben alkalmazkodjon az évszakok változásaihoz. Ebben segít a díjnyertes, magyar táplálékkiegészítő márka, a Nutriversum.

Az étrend-kiegészítők szerepe a hidegebb időszakban még inkább felértékelődik, hiszen szervezetünk gyakran nem jut elegendő tápanyaghoz és vitaminhoz természetes forrásokból. A Nutriversum, a magyar táplálékkiegészítő márka összefoglalta, mely vitaminokra és módszerekre van szükség, hogy energikusak maradjunk a hidegebb hónapokban is.

A legfontosabb vitaminok az őszi-téli időszakban:

1. C-vitamin: Talán a legismertebb immunerősítő, amely hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez is.

2. D-vitamin: A napsütéses órák csökkenésével különösen fontos a D-vitamin pótlása, hiszen az egészséges csontozat fenntartása mellett az immunrendszer normál működéséhez is hozzájárul.

3. Cink: Ez az ásványi anyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg testi funkcióban játszik szerepet. A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, de mellette hozzájárul a látás, a bőr, a haj és a csontok normál állapotának fenntartásához is.

4. B-vitamin komplex: A B-vitaminok (különösen a B6 és B12) részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, de mellette hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez is, ezért hasznosak lehetnek az őszi időszakban.

További módszerek az immunrendszer erősítésére:

A vitaminpótlás mellett számos természetes módszerrel is támogathatjuk immunrendszerünk egészségét a hidegebb hónapokban:

  • Szaunázás: A szauna rendszeres használata elősegíti a méregtelenítést, fokozza a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. A hirtelen hőmérsékletváltozás stimulálja a fehérvérsejtek termelését, így segítve a fertőzésekkel szembeni védekezést.
  • Megfelelő alvás: A pihentető alvás alapvető szerepet játszik az immunrendszer működésében. Alvás közben regenerálódik a szervezet, és a sejtek újraépítik a nap folyamán elszenvedett károkat. Felnőtteknek napi 7-9 óra alvás javasolt a megfelelő regenerálódáshoz és immunrendszer erősítéséhez.
  • Rendszeres mozgás: A mérsékelt testmozgás, mint a sétálás, futás vagy jóga, hozzájárul az immunrendszer egészségéhez. A fizikai aktivitás javítja a keringést, segít a stressz kezelésében, és növeli az immunsejtek aktivitását. A sportolás emellett fokozza az endorfin termelését, ami pozitív hatással van az általános jóllétre.

Nutriversum: Hazai innováció, nemzetközi elismerés

A Nutriversum tavaly, 2023-ban a legnagyobb nemzetközi dizájn elismerését jelentő Red Dot díjat nyerte el, több mint 50 féle tasakos vitamin csomagolásának innovatív megoldásaival. A cég célja, hogy ne csak tartalmilag, de megjelenésében is prémium minőséget nyújtson a fogyasztóknak.

Idén októberben a Nutriversum kiemelt akcióval készült: 16 féle vitamin készítményük mindössze 1000 Ft-os áron lesz elérhető, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyék a szükséges vitaminpótlást a hideg időszakban.

„Az őszi-téli időszak különleges kihívásokat jelent a szervezetünk számára. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő vitamin- és ásványi anyag ellátottságról, hiszen ez az alapja annak, hogy egészségesek és energikusak maradjunk. A Nutriversum célja, hogy segítséget nyújtson mindenki számára ebben a felkészülésben, így idén októberben különleges akcióval kínáljuk a legfontosabb vitaminokat, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyük az egészséges életmód fenntartását.” - mondta Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője.

A Nutriversum elkötelezett az innováció, az elérhetőség és a minőség mellett, hogy vásárlóik a legjobb termékeket kapják a legjobb formában, és így könnyedén támogathassák szervezetük felkészülését az őszi-téli időszak kihívásaira.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat