napja 
 

Hogyan tudnék élni nélküled? (Programajánlók - Film)
Hogyan tudnék élni nélküled?

Hogyan tudnék élni nélküled?

A trailer 1 millió megtekintést meghaladó nézőszáma arról árulkodik, hogy a hazai nézők már nagyon várják december 12-ét, amikortól látható lesz a mozikban a Demjén Ferenc örökzöld dalainak felhasználásával készült szerelmes vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? Az előzetes után végre lekerült a lepel a plakátról, amelyről a film fantasztikus szereplőgárdája mosolyog, elrepítve minket a felejthetetlen 90-es évekbe. Akárcsak a filmben, úgy a plakáton is Törőcsik Franciska, Ember Márk, Marics Peti, Kirády Marcell, Márkus Luca és Kovács Harmat megidézik az egykori balatoni nyarak bulis, szerelmes, örök emlékeket tartogató és megismételhetetlen pillanatait.

Hogyan tudnék élni nélküled? c. zenés film egyik főhőse Lili (Varga-Járó Sára), aki szerelme tragikus elvesztése után begubózva, magányosan tengeti mindennapjait, mígnem szülei lakásában rábukkan anyja naplójára és egy köteg szerelmes levélre. Miközben olvasni kezdi őket, megelevenedik előtte a múlt, a kilencvenes évek elejének egyik felejthetetlen nyara: Lili anyja, Eszter (Törőcsik Franciska) két barátnőjével a Balatonnál vakációzik. Eltökélte, hogy hűséges marad otthon hagyott, karót nyelt pasijához, terveit azonban alaposan összekuszálja, amikor megismerkedik Gergővel (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekar frontembereként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival (Marics Peti, Kirády Marcell). Mi lehet ebből? Kavarodás? Szerelem? Féltékenység? Néhány csók? Néhány pofon? Még több csók? Ez a minimum. A Balaton parti nyár áthangolja a fiatalok életét, sőt, még a gyerekeik életére is hatással lesz.

A filmben Esztert, a Balaton-partján 1994-ben szerelembe eső fiatal lányt alakító Törőcsik Franciska számára varázslatos időutazást jelentettek a Hogyan tudnék élni nélküled? felvételei.

„A 90-es évek a gyerekkorom, a Balaton pedig még inkább. A fagyik, a barátok, a játszótér a parton, a minigolf, a bicajozások, a zsebpénzből összespórolt margarétás top. Sok kedves emlékem jött elő a forgatás alatt. Vicces, hogy egy olyan kosztümös filmben játszom, aminek a világát személyesen láttam gyerekként.” – mondta az 1990-ben született színésznő.

Vele ellentétben a 20 éves Kirády Marcellnak - aki a balatoni művelődési házakban, a zenéjükre tomboló fiatalok kedvenc bandáját, a Kuplung együttes billentyűsét játssza - saját élményei nincsenek a 2000 előtti időkről.  Családi anekdotákból, fényképekről ismeri a korszakot.  A régi képeket különösen szívesen nézegeti, mert azokról sugárzik, hogy szülei ugyanolyan lázadó fiatalok voltak, mint akiket Ember Márk, Marics Peti és ő is megformál a filmben. Marcellhoz hasonlóan a 2005-ös születésű Kovács Harmat sem saját élményeiből merített a szerepéhez. Viszont a filmben a főhősnő, Eszter barátnőjét játszó színésznő már eljátszott a gondolattal milyen lett volna a tini öltözködési stílusa a 90-es években. Nevetve meséli, hogy a tipikus magasderekú nadrág, a haspóló, és az állandóan behullámosított haj meghatározóak lettek volna a megjelenésében.

Hogyan tudnék élni nélküled? a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az MBH Bank és az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. társfinanszírozásában, illetve a TV2-vel, mint médiapartnerrel együttműködésben készült el. A filmet 2024. december 12-én mutatja be a mozikban az InterCom.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat