Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje, miután 2011-ben megnyerte a Bocuse d’Or, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai versenyének magyarországi selejtezőjét, megkapta az esélyt arra, hogy idén Brüsszelben, az európai döntőn bizonyítson. Felkészülését Geir Skeie norvég séf, a Bocuse d’Or 2009-es győztese segíti (képünkön balra). Az európai versenyre és így jövőre, a lyoni világversenyre előírt két fő alapanyagból, a doveri nyelvhalból, valamint a feketelábú, szabad tartású csirkéből február 20-án tartott bemutatót a séf a METRO Vevőakadémián.
Széll Tamás fiatal kora ellenére számos elismerést vívott ki magának. 2003-ban megnyerte a hazai Chaîne des Rôtisseurs szakácsversenyt és képviselte Magyarországot a dél-afrikai döntőn. 2008-ban és 2010-ben a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt nyerte meg, mely a legrangosabb hazai melegkonyhás megmérettetés. Pályafutásának eddigi legjelentősebb elismeréseit 2011-ben kapta, hiszen tavaly márciusban az Onyx kiérdemelte első Michelin csillagát, októberben pedig a HUNGEXPO által szervezett magyarországi döntőn Tamás elnyerte a lehetőséget arra, hogy idén márciusban ő képviselje Magyarországot a Bocuse D’Or európai döntőjén.