5 perc munkával csodás reggeli sütemény kerülhet az aszalunkra, vagy a délutáni tea mellé. Ráadásul a maradékok felhasználására is kiválóan alkalmas.
Mogyorós banánkenyér
Hozzávalók egy 20x12 cm-es kenyérsütő vagy őzgerinc formához
3 túlérett banán
18 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojás
10 dkg vaj
5 dkg darált mogyoró
1 zacskó sütőpor
1 tk vaníliakivonat
Fémtálban megolvasztjuk a vajat, majd ha kihűlt, belekeverjük a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a villával pépesre tört banánt. Másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd a darált mogyoróval (más csonthéjast is vehetünk: mandulát, diót, paradiót, natúr kesudiót vagy pisztáciát). A száraz hozzávalókat belevegyítjük a nedvesekbe, és összeforgatjuk, nem kell nagyon kikeverni, kidolgozni. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütő vagy őzgerinc formába öntjük, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. A fóliát eltávolítva még 15-20 percig sütjük, amíg a beleszúrt húsvillára már nem ragad a tészta.