November 4-én Budapesten, a MagNet Közösségi Házban rendezik meg az egyedülálló növényi alapú élelmiszeripari konferenciát, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja, hogy a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtson a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.
A Nestlé, az IKEA, a Danone és az Unilever részvételével tartják meg november 4-én Magyarország első Plant-Powered Perspectives konferenciáját. A Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében Lengyelország és Csehország után hazánkban is megrendezésre kerül a nagyszabású esemény.
A konferenciára elsősorban élelmiszertermelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási tredeket figyelemmel követőket várják. Az online és a helyszíni résztvevők hét témában összesen tizenhat előadót hallgathatnak meg, emellett négy szakmai kerekasztal beszélgetésbe kapcsolódhatnak be.
Az előadások és kerekasztal beszélgetések számos különböző szempontból mutatják majd be a növényalapú táplálkozási trendeket. Szó esik majd a veganizmus és a növényi alapú élelmiszerek térhódításáról, a területen zajló innovációról, de az előadók körbejárták a növényi termékeket táplálkozástudományi, branding és vendéglátóipari szemmel is. Az élelmiszeripari kis és nagyvállalatok lehetőségei mellett a kereskedelmi és befektetői perspektívákról, valamint a táplálék-kiegészítők piacának helyzetéről is tájékozódhatnak a Plant-Powered Perspectives konferencia résztvevői.
A Plant-Powered Perspectives konferencia a magyarországi érvényesülésen túl a növényi alapú élelmiszerekkel kapcsolatos nemzetközi trendek bemutatására is hangsúlyt fektet. Az amerikai sztárséf és televíziós műsorvezető, Miyoko Schinner, a Miyoko´s Kitchen alapítója a tejtermék-alternatívák világszinten való terjedésével kapcsolatban osztja meg a tapasztalatait. A hazai viszonylatokba, lehetőségekbe a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői mellett az állati eredetű termékekről növényi alternatívák gyártására is áttért Pápai Hús és a Danone képviselői is betekintést nyújtanak, a nagyvállalatok érintettségéről pedig a Nestlé Professional, az Unilever és az IKEA szakemberei beszélnek majd.
A rendezvény házigazdája Puskás-Dallos Péter előadóművész, műsorvezető lesz, Galavits Patrik, a Forbes Magyarország újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a Nestlé és a MagNet Magyar Közösségi Bank.
További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak.