napja 
 

Itt a meggyszezon (Gasztronómia - Evés)
Itt a meggyszezon

Itt a meggyszezon, és vele eljött a legklasszikusabb házias kevert sütemény, a meggyes piskóta sütésének ideje is.

Meggyes piskóta
Hozzávalók 12 szelethez: 25 dkg liszt, 4 tojás, 12 dkg porcukor,  10 dkg vaj, 1 dl szódavíz, 1 teáskanál sütőpor, 35 dkg magozott meggy

Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. A vajat megolvasztjuk, beleöntjük a tojásmasszába és simára keverjük, végül a szódavízzel is kikeverjük. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, és belevegyítjük a krémbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral kibélelt formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (35-40 perc) sütjük.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat