napja 
 

Torta Caprese (Gasztronómia - Evés)
Torta Caprese

Csokoládés mandulatorta liszt nélkül

Az olaszok egyik leghíresebb és legjobb süteménye a Torta Caprese, a mandulatorta Capri szigetéről. Ha fogyókúrásnak nem is mondható, de desszerthez képest egészségesnek igen, hiszen gluténmentes, és a legjobb alapanyagokból: csonthéjasból, vajból, tojásból és étcsokoládéból készül.

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

20 dkg darált mandula (ha a diót a belső héjától is megszabadítjuk, hasonló ízt érünk el, mint mandulával, jóval olcsóbban)

20 dkg étcsokoládé

20 dkg vaj

5 tojás

18 dkg cukor

1 evőkanál kakaó

1 teáskanál sütőpor

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Az étcsokoládét lereszeljük. A vajkrémbe belekeverjük a darált mandulát vagy diót, majd a csokoládéreszeléket is. A sütőport és a kakaót beleszitáljuk a krémbe. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a krémbe. Kivajazott, kapcsos sütőformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hűlni hagyjuk, majd a peremét eltávolítva, a tortát rácsra tesszük és teljesen kihűtjük. Porcukorral meghintve, fagylalttal, friss gyümölccsel kínáljuk.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat