A Gerbeaud-ház immáron kilencedik alkalommal mutatja be a „szomszédok főztjét”. A szlovák konyha csaknem egy héten át, 2017. szeptember 4-től 9-ig mutatkozik be, naponta 12-23 óráig. Tipikus szlovák ételeket kínálnak, amelyekkel várják az ínyenceket és mindazokat, akik kíváncsiak a szomszéd főztjére, ízvilágára, konyhakultúrájára.
A Magyarországon ismert és kevésbé ismert ételeket ezúttal Donovalyból, a magyarok kedvenc síterepéről hozta el a Koliba Goral főszakácsa és csapata. A vendégeket a juhtúrós levestől kezdve a töltött derelyén, a szarvassültön , a gombás sertésszűzön át a kacsamelliig sokféle finomság várja. A köretek között burgonyás palacsinta, zöldséges árpagyöngy és gyümölcsös vöröskáposzta éppúgy szerepel, mint a pirított hagymával megszórt „halusky”. Desszertként jöhet a palacsinta édes változata: vegyes erdei bogyós gyümölcsökkel, túróhabbal és mentás pesztóval.