napja 
 

Kaszásleves - a sonka főzővizéből (Gasztronómia - Evés)
Kaszásleves - a sonka főzővizéből

A húsvéti sonka főzése után megmaradt léből kiváló pikáns leves főzhető. 

Kaszásleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 l sonka főzőlé, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 babérlevél, 4 szem feketebors, 1 teáskanál ecet

A sonka főzőlevét kihűtjük, zsírját leszedjük. A babérlevéllel és a szemes borssal együtt felforraljuk. A tejfölbe csomómentesre keverjük a lisztet, apránként a forró léből is adunk hozzá, majd behabarjuk vele a levest. A babért és a szemes borsot eltávolítjuk. A levest ízlés szerint ecettel vagy citromlével ízesítjük. Apróra vágott sonkakockákkal vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat