Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesz fel.
A rendezvény középpontjában a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.
Ez alkalomból a házigazda, a Paletta bisztró kínálata is kapcsolódik az eseményhez. A mini-gasztrofesztválon a vendégéttermek séfjei két-két ételt prezentálnak. Mindenki elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt keszthelyi nemesítésű borgonya felhasználásával. Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.
Résztvevő éttermek
Baricska Csárda
Bezerics Borház
Terra Pannonia / balatonyfenyvesi Angus marhák
Korosajt Műhely
TüTü utazó gasztrobusz
Hubertus Hof
Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központ
Paletta bisztró
Laposa Borbirtok
Időpont: március 25. 12.00-20.00, március 26. 12.00-20.00