napja 
 

Auguszt Karácsony (Gasztronómia - Evés)
Auguszt Karácsony

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.

Az ünnepekre  – ahogy minden évben – most is készülnek szezonális újdonságok is. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.

A karácsony előtti hét folyamán az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli mellett egy fügés töltelékkel készülő újdonság is helyet kap a pultban. A cukrászda december 24-én délig tart nyitva, majd december 27. és 31. között újra várják a vendégeket.

 Hagyományos desszertek:

  • Diós ás mákos bejgli

  • Karácsonyi kuglófok

  • Moszkauer fekete és fehér csokival

  • Csokoládés narancsív

  • Kandírozott narancshéjjal töltött datolya

  • Sós aprósütemények (pogácsák, hasék)

  • Koldustallér, bonbonok és édes aprósütemények

  • Marcipánfigurák

  • Fatörzs

  • „Csokis kutya” – narancslekvárral töltött csokialagút pirított mandulával díszítve

  • Fűszeres, szirupos birsalma

 

Szezonális újdonságok:

  • Fahéjas sült almakrém tejszínnel és fehér csokival

  • Gesztenye mousse habcsókkal és kandírozott gesztenyével

  • Citromos-mákos keksz

 

„Utazó sütemények”:

  • Csokoládés kenyér

  • Trópusi kenyér passiógyümölccsel és kókusszal

  • Málnás pisztáciakenyér

  • Bejgli

 Fotó: Tóth Milán

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat