A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére.
Az ünnepekre – ahogy minden évben – most is készülnek szezonális újdonságok is. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.
A karácsony előtti hét folyamán az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli mellett egy fügés töltelékkel készülő újdonság is helyet kap a pultban. A cukrászda december 24-én délig tart nyitva, majd december 27. és 31. között újra várják a vendégeket.
Hagyományos desszertek:
-
Diós ás mákos bejgli
-
Karácsonyi kuglófok
-
Moszkauer fekete és fehér csokival
-
Csokoládés narancsív
-
Kandírozott narancshéjjal töltött datolya
-
Sós aprósütemények (pogácsák, hasék)
-
Koldustallér, bonbonok és édes aprósütemények
-
Marcipánfigurák
-
Fatörzs
-
„Csokis kutya” – narancslekvárral töltött csokialagút pirított mandulával díszítve
-
Fűszeres, szirupos birsalma
Szezonális újdonságok:
„Utazó sütemények”:
Fotó: Tóth Milán