Most van az igazi szezonja a paprikának, paradicsomnak. Egy különleges, mégis nagyon egyszerű receptet mutatunk be, amihez a kezdők is bátran hozzáfoghatnak.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg kápia paprika
2 paradicsom
30 dkg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 l csirke vagy zöldség alaplé (kockából is főzhető)
1-2 evőkanál olaj
só, bors
oregano
a tálaláshoz tejföl, zöldhagyma, morzsolt juhsajt
A kápia paprikát félbevágjuk, magházát kiemeljük. A paradicsomot felnegyedeljük. A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk (nem kell túl apróra), a gerezdjeire szedett fokhagymát meghámozzuk, egészben hagyjuk. Megforrósított olajon néhány percig pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük. Felöntjük az alaplével vagy levessel, és fedő alatt, kis lángon kb. fél órát főzzük. A lé nagy részét leöntjük és félretesszük, a paprika és a paradicsom héját lehúzzuk és kidobjuk. A zöldségeket összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a félretett levet. Tányérokba szedjük, tejföllel, zöldhagymával, morzsolt juhsajttal díszítjük.