napja 
 

Senses of Sofitel (Programajánlók - Lakoma)
Senses of Sofitel

Senses of Sofitel

A Sofitel Budapest Chain Bridge büszkén mutatja be a Senses of Sofitel eseménysorozatot. Az egyedülálló vacsorák alkalmával kulináris különlegességeket, a világ különböző pontjairól érkező Michelin csillagos séfek gasztronómiai alkotásait kóstolhatják meg a vendégek. A gasztronómiai utazás során három vacsora keretében szolgálunk fel egyedi, Paul Bocuse ételkülönlegességeket.

 A SZAKÁCSOK

Gilles Reinhardt - a világhírű 3 Michelin-csillagos Paul Bocuse étterméből, a lyoni L’Auberge du Pont de Collongesból érkezett. Ez az első étterem, amely 50 év alatt még sosem veszítette el a 3 Michelin-csillagot. Gilles 1975-ben született Elzászban. A franciaországi L’Auberge du Pont de Collonges étteremben 1997-ben kezdett el dolgozni, mint segédszakács. 2000-ben Paul Bocuse “jobbkeze” lett. 2004-ben a Meilleur Ouvrier de France versenyen koronázták meg (a versenyt minden negyedik évben rendezik meg, amely során kiválasztják a különböző szakmák legjobb mestereit, ez egy nagyon rangos esemény Franciaországban, melyre már egy évvel előtte készülni kell). Ma a Paul Bocuse étterem főszakácsa. Számára a találkozás és a közös munka Paul Bocuse-zel olyan, mintha egy mesebeli álom vált volna valóra.

Olivier Potier – A Sofitel Montreal volt főcukrásza séfként kezdte pályafutását. Észak-Franciaországból indulva olyan híres gasztronómiai intézményekben dolgozott, mint a La Durée Paris, amely világhírű a macaronjairól. Potier csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készíti el alkotásait, melyek közül érdemes megemlíteni a lélegzetelállítóan finom vajas süteményeit. Olivier az egyszerű és letisztult ízeket használja desszertjei elkészítésénél, minden egyes kreációjának más és más különleges textúrát ad. Minden esetben fűszerezi a megálmodott édességeket, először megkóstolja őket, majd az ízek alapján és az arányok szerint fűszerezi. Egyedisége abban is rejlik, hogy elemzi a süteményeit, és ez nagyban megkülönbözteti a többi cukrásztól, hiszen ebben a szakmában ez nem jellemző. A séfek ízlelés alapján fűszerezik az ételeket, a cukrászok viszont a könyvek alapján, a recepteket követve használják az arányokat.

Deff Haupt– A Sofitel Budapest Chain Bridge főszakácsa. A német Deff Haupt híres arról, hogy forradalmian új ízeket varázsol az asztalra. Hamar kiderült róla, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá. Olyan Michelin csillagos éttermekben dolgozott, mint a híres Au Crocodile valamint Paul Bocuse és Joel Robuchon éttermeiben. Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, az Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal.

Kóstolja meg a Gilles Reinhardt, Olivier Potier és Deff Haupt által elkészített 6 fogásos vacsora csodánkat, melyhez pezsgőt és különleges borokat kínálunk! Időpontok: 2016. január 28, 29, 30. Érkezés 19:00 óra, gála vacsora 20:00 óra a Paris Budapest Étteremben

 A vacsora ára: 30 000 HUF/fő, mely az ÁFÁT és a szervíz díjat is tartalmazza. Foglalás: [email protected] vagy  a 235-1230 telefonszámon

 A menüt a "bővebben" szóra kattintva tekinthetik meg.

 


 

A Sofitel Budapest Chain Bridge büszkén mutatja be a Senses of Sofitel eseménysorozatot. Az egyedülálló vacsorák alkalmával kulináris különlegességeket, a világ különböző pontjairól érkező Michelin csillagos séfek gasztronómiai alkotásait kóstolhatják meg a vendégek. A gasztronómiai utazás során három vacsora keretében szolgálunk fel egyedi, Paul Bocuse ételkülönlegességeket.

A SZAKÁCSOK

Gilles Reinhardt - a világhírű 3 Michelin-csillagos Paul Bocuse étterméből, a lyoni L’Auberge du Pont de Collongesból érkezett. Ez az első étterem, amely 50 év alatt még sosem veszítette el a 3 Michelin-csillagot. Gilles 1975-ben született Elzászban. A franciaországi L’Auberge du Pont de Collonges étteremben 1997-ben kezdett el dolgozni, mint segédszakács. 2000-ben Paul Bocuse “jobbkeze” lett. 2004-ben a Meilleur Ouvrier de France versenyen koronázták meg (a versenyt minden negyedik évben rendezik meg, amely során kiválasztják a különböző szakmák legjobb mestereit, ez egy nagyon rangos esemény Franciaországban, melyre már egy évvel előtte készülni kell). Ma a Paul Bocuse étterem főszakácsa. Számára a találkozás és a közös munka Paul Bocuse-zel olyan, mintha egy mesebeli álom vált volna valóra.

 Olivier Potier – A Sofitel Montreal volt főcukrásza séfként kezdte pályafutását. Észak-Franciaországból indulva olyan híres gasztronómiai intézményekben dolgozott, mint a La Durée Paris, amely világhírű a macaronjairól. Potier csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készíti el alkotásait, melyek közül érdemes megemlíteni a lélegzetelállítóan finom vajas süteményeit. Olivier az egyszerű és letisztult ízeket használja desszertjei elkészítésénél, minden egyes kreációjának más és más különleges textúrát ad. Minden esetben fűszerezi a megálmodott édességeket, először megkóstolja őket, majd az ízek alapján és az arányok szerint fűszerezi. Egyedisége abban is rejlik, hogy elemzi a süteményeit, és ez nagyban megkülönbözteti a többi cukrásztól, hiszen ebben a szakmában ez nem jellemző. A séfek ízlelés alapján fűszerezik az ételeket, a cukrászok viszont a könyvek alapján, a recepteket követve használják az arányokat.

 Deff Haupt – A Sofitel Budapest Chain Bridge főszakácsa. A német Deff Haupt híres arról, hogy forradalmian új ízeket varázsol az asztalra. Hamar kiderült róla, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá. Olyan Michelin csillagos éttermekben dolgozott, mint a híres Au Crocodile valamint Paul Bocuse és Joel Robuchon éttermeiben. Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, az Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal.

Kóstolja meg a Gilles Reinhardt, Olivier Potier és Deff Haupt által elkészített 6 fogásos vacsora csodánkat, melyhez pezsgőt és különleges borokat kínálunk! Időpontok: 2016. január 28, 29, 30. Érkezés 19:00 óra, gála vacsora 20:00 óra a Paris Budapest Étteremben

A vacsora ára: 30 000 HUF/fő, mely az ÁFÁT és a szervízdíjat is tartalmazza. Foglalás: [email protected] vagy  a 235-1230 telefonszámon

A menü 

Vacsora előtti fogadás üdvözlő falatkákkal

   Taittinger Brut Reserve

Kacsamáj klasszikus stílusban, zöldbab, frisée saláta, salottahagyma

   Reserve Mouton Cadet Sauternes Baron Philippe de Rotschild 2010

Szarvasgomba leves

Posírozott homár, vaníliás vaj

   Domaine Vacheron Sancerre 2014

Nyúl Royal módra, ribizli

   Chateau Haut-Brisson Saint Emilion Grand Cru 2010

Sós csokoládé karamell

Almás morzsa

   Füleky pincészet Tokaji Pallas furmint késői szüret 2013

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat