Parfüm, egy csokor illatos virág, esetleg egy csinos kiegészítő? Kedves figyelmességek, de őszintén szólva kissé elcsépeltek. Közeleg a nőnap, és ha idén szeretnéd valami formabontó ötlettel elkápráztatni a szebbik nem képviselőit, érdemes egy kicsit bevállalósabbnak lenned. Legyen szó akár a kedvesedről, anyukádról vagy az imádott nagyiról, néhány molekuláris gasztronómiai finomsággal most biztosan jó időre leveheted őket a lábukról. Íme néhány ötlet egy igazi profitól: Keresztes Ferenc ezúttal a finnek kedvenc vodkájával készített merész kreációkat a Tokió Budapestben.
Tiramisuhab fagyasztott rózsával
- · 8 cl Finlandia Cranberry vodka
- · 10 cl amaretto likőr
- · 8 cl főzött espresso
- · 10 dkg mascarpone
- · hideg espuma habkötő
- · 16 db babapiskóta
- · a díszítéshez egy szál rózsa
Az alapanyagokat összeturmixoljuk és habszifonba szűrjük. A babapiskóta közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük. A piskótákat folyékony nitrogénben –192 ºCfokra fagyasztott rózsával díszítjük.