napja 
 

I. Hagyományos kenyérsütő verseny fatüzelésű kemencében (Programajánlók - Lakoma)
Veranda Delikát - Budapest XVI. kerület Újszász utca 43.
I. Hagyományos kenyérsütő verseny fatüzelésű kemencében

Ez az első alkalom, amikor hazánk vendéglátó diákjai összecsapnak pék diákokkal, valamint amatőr kenyérsütőkkel. A verseny mellett ez egy nyílt alkalom, ahol a jelenlévő pékeknek és pékmestereknek az érdeklődők feltehetik a kenyérsütéssel kapcsolatos kérdéseiket, valamint előzetes regisztráció alapján a versenyben is részt vehetnek.

A verseny fődíja amatőröknek egy 10.000 forint értékű ajándékcsomag. Az alapanyagot a szervezők biztosítják, csak szakajtót és dagasztót kell hozni.

Helyszín: Veranda Delikát - Budapest XVI. kerület Újszász utca 43.

A közönségnek lehetősége lesz a pálinka-, sajt- és pékáru kóstolókon kívül megtudni azt is, milyen nehéz a zsűri munkája,  amikor ők is megkóstolhatják a kész műveket. A zsűri pékekből, pékmesterekből, kemence gyártókból és fogyasztókból áll össze.

A verseny egyik színfoltja lesz bizonyára Magyar Csaba zongoraművész kenyérsütése, Turi Tibor pék szakoktatóval. Csaba látássérült, és több látássérült kis diák is elkíséri majd. Sokszor nem gondolunk bele, hogy számunkra az étel látványa milyen élvezetet tud nyújtani. Már maga a megtekintés is nagy élményt jelent. De aki nem lát, annak az íz, állag, illat a fontos.

Szakmai támogató a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, illetve a szövetség rendfője, Nárdai Anita pékmester.

Szervező: KemenceMánia, és a Veranda Delikát pékáru bolt.

A program hivatalos facebook oldala, ahol a versenyzők listáját folyamatosan frissítik: https://www.facebook.com/events/380691888763464

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat